Mandli- ja India pähklite kreemi šokolaadiküpsised
Ehk maailma parimad küpsised!
Koostisosad:
- 300g Nutvila "100% pähklid" Mandli- ja India pähklite kreemi
- 50g suhkrut
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 80 g šokolaaditükke
- 2 muna
- 0,5 tl vanilliini
Valmistamine:
- Sega mandlikreem suhkru, küpsetuspulbri, vanillimaitseainega, klopi munad ja sega kõik omavahel. Lisage segule šokolaaditükid. Tehke soovitud suurusega küpsised, kaunistage mandli viiludega.
- Küpsetage eelkuumutatud ahjus temperatuuril 180 ° C 10-12 minutit, sõltuvalt küpsiste suurusest.
India- ja maapähklikreemi küpsised
Valmistamiseks:
- 30 g India pähklite kreem (võib kasutada ka ainult ühte pähklikreemi)
- 30 g maapähklikreem
- 30 g võid
- 50 g mett/suhkrut
- 100 g tatrajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 1 tl kardemoni
- 1 spl sidrunimahla
- soola
- meelepärased lisandid: pühklipuru, rosinad, šokolaaditükid
Kõrvitapüreesupp kitsejuustuga
- 800g kõrvitsa kuubikuid 500g porgandit
- 200g sibulat
- 300g punast paprikat
- 3 küünt küüslauku
- 60g maapähklivõid
- köögiviljapuljongit
- 1 spl soja
- 1 tl chillit Meetod: pane kõik komponendid kuubikuteks lōigatuna potti hauduma umbes 1 tunniks keskmisel temperatuuril, seejärel blenderda ja kõige lõpuks lisa maapähklivõi. Lisa soja ja chillit. Lisa vajadusel soola. Serveeri kitsejuustu, krevettide või kanaga ja päiksekuivatatud tomatitega, kogus 4-le. Nautige ;)
Tassikook proteiinipulbri ja steviaga
- Sega kausis kuivained:
- proteiinipulber 15 g
- kookoshelbed 5 g
- stevia
- küpsetuspulber 0,5 tl
- kakao 7 g
- natuke soola ja kaneeli
Järgmisena teises kausis vahusta tugevaks vahuks 75 g munavalget natukese soola ja steviaga, sega kuivainetega. Lisa 40 g piima ja saadud massile lisa 5 g šokolaaditükke. 1 teelusikas (10g) India pähkli kreemi ringjalt lisada ja siis valada ühte suurde kuumakindlasse anumasse. Nüüd lisa maapähklikreem või mõni teine lemmik pähklikreem keskele süvisesse (15 g selles retseptis, võib rohkem lisada).
Autor: Sirelyn Pommer
Mandlikreemi-datlikook!
Seekordses retseptis on kasutatud kikerherneid, pähklivõid, maapähkleid, kakaod, alpro-sojajogurtit, sojavalku, steviat, karamellisiirupit, vanillit ja datleid 😋
Valmistamine:
Blenderda kikerherned koos vedelikuga, lisa sool, suhkruasendaja, vanilli, 50 g sojavalku, 50 g mandlikreemi ja küpsetuspulber. Pange ahju 180 kraadi juurde 25 minutiks. Võtke ahjust välja ja laske jahtuda ning lisage tilgakese veega segatud datlisiirupisegu (kasutatud on 150 g kuivatatud datleid).
Järgmine kiht on purustatud maapähklid (umbes 75 g) ja maapählikreem/mandlikreem 75 g koos 1 tl karamellisiirupiga 😋
Kata kook sulatatud 87% šokolaadiga (60 g), toore kakaoga 20 g, alpro-sojajogurtiga 50 g, vedela steviaga ja laota peale natuke pähklit👌🏼 PS! Šokolaad tuleb sulatada kuumas vees.
Autor: Sirelyn Pommer
Tervislikud maapähklivõi küpsised šokolaaditükkidega 🍪✨
Valmistamine🥣:
Kuumuta ahi 180 kraadini. Valmista blenderis kaerajahu ja tehke täpselt sama asi linaseemnetega. Seejärel lisage kaussi kõik koostisosad, välja arvatud šokolaaditükid ja segage läbi. Mõõda küpsetusplaadile kahe supilusikatäie küpsisetaina palli. Lisage peale šokolaadilaastud ja küpseta 8–11 minutit või kuni küpsiste põhjad on pruunistunud. Eemaldage ahjust ja laske enne jahtumist umbes 10–15 minutit jahtuda.
Voila! 🧡🧡🧡🧡
Retsepti autor: Neidi Kull
Tofu-pähklivõikook sinu lemmik pähklivõiga
- 12 suhkruvaba digestive küpsist
- 25g võid
- 4g kaneeli
Selle jaoks sega vesi tunde järgi, sojavalk šokolaadi maitsega ja karamellisiirup omavahel, lisa suhkruasendaja ja silu põhjale sellele kreem ja siis külmikusse.
- 50g sojavalku
- 20g karamellisiirupit
- 350g siidist tofut
- 200g kookoskoort
- Suhkruasendajat
- 30g maapähkli- ja 30g India pähkli kreemi (või mõni muu Nutvila lemmik)
- 20g zelatiini sulatatuna
- Soovil karamellisiirupit või pähklisiirupit
Šokolaadikate:
Kui juba kook külmas tardunud, siis sulata šokolaad veevannil piimaga, lisa kakao, vala tardunud koogile
- 9 ruutu tumedat šokolaadi
- 100g India pähkli piima
- Suhkruasendajat
- 12g toorkakaopulbrit
- Pähkleid peotäis peale
Lõik ca 200 kcal, 14C/12F/9P
Nautige! :)
Retsepti autor: Sirelyn Pommer
Jahuvabad India pähkli kreemi brownied
Koostisosad:
- 250g India pähkli kreemi (kreemjas, soolamata, kui kasutate soolatud, jätke retseptist täiendav sool välja)
- 2 muna (suured)
- 1 spl vahtrasiirupit
- 1 tl puhast vaniljeekstrakti
- 100g kookospalmisuhkrut
- 30g kakaopulbrit
- 2 spl kookosjahu
- 1/2 tl söögisoodat
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
Valmistamine:
Kuumutage esmalt ahi temperatuurini 180 C ja määrige küpsetusalus kookosõliga kokku.
Segage India pähkli kreem, munad, vahtrasiirup ning vaniljeekstrakt suures kausis kokku. Seejärel lisage kuivad koostisosad ning segage. Teie taignal peaks olema küpsise taigna konsistents (see peaks olema paks!).
Pange tainas küpsetusvormi. Kui märkate, et taigna peal on palju õli siis see normaalne! Võite paberrätikuga vaikselt üle tõmmata.
Küpsetage temperatuuril 180 C juures 14-16 minutit.
Enne lõikamist laske jahtuda vähemalt 30 minutit.
Nautige!
Toiteväärtus:
Portsjoni suurus: 1/9 Kaloreid: 253 Suhkur: 13 Rasvad: 16 Süsivesikud: 24 Kiudained: 3 Valgud: 6
Külm kaerahelbepudru pirni ja mandlikreemiga
Koostisosad:
- 1 pirn tükkiteks lõigatuna
- 120 g 2-protsendilist Kreeka jogurtit
- 75 g kaerahelbeid
- 1 tl mett
- näpuotsaga kaneeli
- 3 tilgakest mandli ekstrakti või 1/4 tl vanilje ekstrakti
- 1,5 spl Nutvila mandlikreemi
Valmistamine:
Sega kausis Kreeka jogurt, kaerahelbed, mesi, kaneel ja mandli ekstrakt. (See võib tunduda esialgu liigselt kuiv, kuid kaerahelbed lähevad seistes ilusti pehmeks.) Lisa pirnikuubikud.
Pane ööseks külmkappi seisma.
Serveeri külmalt, lisa peale mandlikreemi.
Naudi! :)
Krõbedad küpsetatud kanatiivad maapähklikastmega
- 1 spl õli
- 1,5 kg kanatiibu ja kanakoibasid
- 2 spl küpsetuspulbrit
- ¾ tl soola
- 1 tl värsket ingverit, riivitud
- 1 spl laimimahla
- 1 spl mett
- 1 spl sriracha
- 2 spl sojakastet
- 3 tl magusat tšillikastet
- 100 g Nutvila maapähklivõid
- 100 ml vett
Valmistamine
Kanatiivad
Kuumuta ahi 120 kraadini. Aseta alumiiniumfoolium suure küpsetusplaadi peale, alumiiniumfooliumi peale asetage küpsetusrest. Määri seest õliga.
Segage kanatiivad ja -koivad kausis koos küpsetuspulbri ja soolaga.
Asetage ahjuplaat alumisele kõrgusele. Küpseta 30 minutit 120 kraadi juures.
Krõbeda küpsetatud kanatiiva loomise trikk on katte loomine. Esialgu küpsetage neid madalal ja seejärel kõrgel temperatuuril. Küpsetusaeg võib tunduda küll palju, kuid nii saab parimad krõbedad kanatiivad.
Edasi kuumuta ahi 220 kraadini. Asetage ahjuplaat kõige ülemisele riiulile.. Küpsetage 20 minutit. Pöörake küpsetusplaati ja küpsetage seejärel veel umbes 20 minutit.
Maapähklikaste
Kloppige keskmise suurusega segamisnõus kokku ingver, laimimahl, mesi, sriracha, sojakaste, magus tšillikaste, maapähklivõi ja vesi.
Pane kaste kanatiibade peale või kasta kanatiivad kastmesse.
Naudi
Autor: Chelsea @ Gal missioonil
Mandlikreemi-mee kook
- 70 grammi mandlijahu (veenduge, et see oleks peeneks jahvatatud)
- 70 grammi tatrajahu (veenduge, et see oleks gluteenivaba)
- 30 grammi aroruudi jahu
- 1/2 tl söögisoodat
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl soola
- 1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
- 100 grammi kookosõli, sulatatud
- 200 grammi mandlivõid, toatemperatuuril
- 185 grammi mett
- 1 tl vaniljeekstrakti
- 1 muna
Valmistamine:
1) Esiteks kuumutage ahi temperatuurini 180 kraadini. Asetage 8 x 8 küpsetusvormi võiga määritud küpsetuspaber.
2) Sega kokku mandlijahu, tatrajahu, aroruudijahu, söögisooda, küpsetuspulber, sool ja muskaatpähkel. (Parimate tulemuste saamiseks segage neid koostisosi köögikombainis või mikseriga.) Pange kõrvale.
3) Sega kokku sulatatud kookosõli, mandlivõi, mesi ja vanilli. Lisage segades vaniljeekstrakt ja seejärel muna. 4) Lisage eelnevalt kokku segatud kuivained aeglaselt juurde ja segage läbi kuni kuiva jahu pole enam näha.
5) Koogi küpsetamine. Küpsetage kooki, kuni servad hakkavad pannilt eemale tõmbuma ja keskosa on pehmelt vetruv, 30–40 minutit. Servad võivad muutuda tumedaks, kuna meega valmistatud küpsetised tumenevad kergemini. Ärge muretsege. Teie kook maitseb ikkagi hästi.
Alllikas: Food52
Jahuvabad pannkoogid Nutvila pähklikreemiga
Koostisosad:
- 3 banaani
- 150 g lemmikut Nutvila Pähklikreemi
- 3 muna, kergelt klopitud
- 3/4 tl söögisoodat
- 1 tl vaniljeekstrakti
- 1/2 tl kaneeli
- Näputäis meresoola
- *oliivõli küpsetuseks
Valmistamine:
1. Purustage banaan kausis seni kuni enamik tükke on kadunud.
2 .Lisage pähklivõi ja segage.
3. Lisage munad ja ülejäänud koostisosad ning segage kuni tainas on ühtlane.
4 .Kuumutage küpsetuspann või küpsetusplaat pannkookide küpsetamiseks keskmisel või keskmisest kõrgemal temperatuuril. Pannkookide ümberpööramiseks vajate natuke rohkem ruumi, kuna need on palju õrnemad kui tavalised pannkoogid, seega tungivalt soovitatav on tasase pinnaga küpsetusplaat.
5.Küpsetage taignat pannil umbes 3 minutit või seni, kuni pannkoogil ilmub keskele mull või näete, et pannkookide servad on korralikult tahked seejärel pöörake pannkoogid õrnalt ümber.
Piimavaba jäätis pähklikreemiga
Koostisosad:
🔷 2 purki kookospiima (2x400ml)
🔷 125 g lemmikut Nutvila pähklikreemi
🔷 1 supilusikas vaniljeekstrakti
🔷 70 g suhkrut või suhkruasendajat
Valmistamine:
Pange kõik koostisosad potti ning kuumutage aeglaselt segades kuni suhkur sulab ja tekib ühtne mass. 🥄 Laske toatemperatuuril jahtuda ning siis segage mass mikseriga läbi.👌 Laske külmuda sügavkülmas 2 tundi, või veel parem - üle öö 😉 Nautige!
Müsli pähklikreemiga
Koostisosad:
- 90g Sinu lemmik pähklikreemi
- 250 g kaerahelbeid
- 1/4 tl kaneeli
- 1/4 tl soola
- 80 g vahtrasiirupit
- 20 g kookosõli
Valmistamine:
- Sega kõik koostisosad suures kausis ja laota seejärel küpsetusplaadile.
- Küpseta eelkuumutatud ahjus temperatuuril 180°C kuni segu on pruunistunud ja krõbe. Kõrbemise vältimiseks segage küpsetamise ajal mitu korda puulusikaga läbi.
- Võtke ahjust välja ja laske täielikult maha jahtuda.
- Nautige.
Mandlikreemi šokolaadiküpsised
Koostisosad:
- 300g "100% pähklid" Mandlikreemi
- 50g suhkrut
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 80 g šokolaaditükke
- 2 muna
- 1/2 tl vanilliini
Valmistamine:
- Sega mandlikreem suhkru, küpsetuspulbri, vanillimaitseainega, klopi munad ja sega kõik omavahel. Lisage segule šokolaaditükid. Tehke soovitud suurusega küpsised, kaunistage mandli viiludega.
- Küpsetage eelkuumutatud ahjus temperatuuril 180 ° C 10-12 minutit, sõltuvalt küpsiste suurusest.
Pasta soja ja pähklikreemi kastmega
Koostisosad:
- 350 g nuudleid
- 1 punane paprikas
- 1 küüslauguküüs
- 3 spl „Nutvila“ maapähklikreemi
- 3 supilusikatäit sojakastet
- 5 supilusikatäit kuuma vett
- 2 supilusikatäit vürtsikat kastet (nt „Adžikat“)
- Keetke pasta vastavalt pakendil olevale juhendile, valage külma vett peale ja nõrutage. Lõigake paprikas soovitud suurusega tükkideks ja praadige pannil.
- Segage kausis pähklikreem kuuma vee, soja- ja tšillikastmega ja purusta hulka küüslauk.
- Segage kõik läbi ja asetage madalale kuumusele pannile. Kuumutage kastet kuni 2 minutit, samal ajal segades. Valage kaste pasta peale ja nautige!
Värskendav kokteil – energia- ja küllastuspomm!
Koostisosad:
- Banaan 1 tk
- Õun 1 tk
- Mõned maasikad
- Peotäis värsket spinatit
- 2 supilusikatäit lemmikut „Nutvila“ pähklikreemi
- 1 supilusikatäis linaseemneid / chia seemneid
- 1/2 klaasi vett
- Riivitud šokolaad vastavalt vajadusele
Valmistamine:
Krõbedad küpsised mandlikreemiga
Koostisosad:
- 200 g "Nutvila" mandlivõiet
- 100 g toatemperatuuril võid
- 1 muna
- 60 g mandlijahu
- 110 g nisujahu
- 140 g peenet rafineerimata pruuni suhkrut
- 1 tl söögisoodat + 2 tl sidrunimahla
- 1/2 teelusikatäis meresoola
Valmistamine:
- Segage või ja suhkur ühtlaseks massiks, seejärel lisage "Nutvila" mandlivõie ja sool. Vahustage muna, lisage see massile ning seejärel segage sisse sidrunimahlaga segatud söögisooda.
- Lisage mandlijahu ja nisujahu. Sõtkuge mass ühtlaseks, vormige pall ja asetage see 20 minutiks külmkappi.
- Vahepeal kuumutage ahi 180 °C-ni. Vormige küpsised lusikaga ja asetage küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Küpsetage 10 minutit.