Krõbedad küpsetatud kanatiivad maapähklikastmega
- 1 spl õli
- 1,5 kg kanatiibu ja kanakoibasid
- 2 spl küpsetuspulbrit
- ¾ tl soola
- 1 tl värsket ingverit, riivitud
- 1 spl laimimahla
- 1 spl mett
- 1 spl sriracha
- 2 spl sojakastet
- 3 tl magusat tšillikastet
- 100 g Nutvila maapähklivõid
- 100 ml vett
Valmistamine
Kanatiivad
Kuumuta ahi 120 kraadini. Aseta alumiiniumfoolium suure küpsetusplaadi peale, alumiiniumfooliumi peale asetage küpsetusrest. Määri seest õliga.
Segage kanatiivad ja -koivad kausis koos küpsetuspulbri ja soolaga.
Asetage ahjuplaat alumisele kõrgusele. Küpseta 30 minutit 120 kraadi juures.
Krõbeda küpsetatud kanatiiva loomise trikk on katte loomine. Esialgu küpsetage neid madalal ja seejärel kõrgel temperatuuril. Küpsetusaeg võib tunduda küll palju, kuid nii saab parimad krõbedad kanatiivad.
Edasi kuumuta ahi 220 kraadini. Asetage ahjuplaat kõige ülemisele riiulile.. Küpsetage 20 minutit. Pöörake küpsetusplaati ja küpsetage seejärel veel umbes 20 minutit.
Maapähklikaste
Kloppige keskmise suurusega segamisnõus kokku ingver, laimimahl, mesi, sriracha, sojakaste, magus tšillikaste, maapähklivõi ja vesi.
Pane kaste kanatiibade peale või kasta kanatiivad kastmesse.
Naudi
Autor: Chelsea @ Gal missioonil