Mandlikreemi-mee kook
- 70 grammi mandlijahu (veenduge, et see oleks peeneks jahvatatud)
- 70 grammi tatrajahu (veenduge, et see oleks gluteenivaba)
- 30 grammi aroruudi jahu
- 1/2 tl söögisoodat
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl soola
- 1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
- 100 grammi kookosõli, sulatatud
- 200 grammi mandlivõid, toatemperatuuril
- 185 grammi mett
- 1 tl vaniljeekstrakti
- 1 muna
Valmistamine:
1) Esiteks kuumutage ahi temperatuurini 180 kraadini. Asetage 8 x 8 küpsetusvormi võiga määritud küpsetuspaber.
2) Sega kokku mandlijahu, tatrajahu, aroruudijahu, söögisooda, küpsetuspulber, sool ja muskaatpähkel. (Parimate tulemuste saamiseks segage neid koostisosi köögikombainis või mikseriga.) Pange kõrvale.
3) Sega kokku sulatatud kookosõli, mandlivõi, mesi ja vanilli. Lisage segades vaniljeekstrakt ja seejärel muna. 4) Lisage eelnevalt kokku segatud kuivained aeglaselt juurde ja segage läbi kuni kuiva jahu pole enam näha.
5) Koogi küpsetamine. Küpsetage kooki, kuni servad hakkavad pannilt eemale tõmbuma ja keskosa on pehmelt vetruv, 30–40 minutit. Servad võivad muutuda tumedaks, kuna meega valmistatud küpsetised tumenevad kergemini. Ärge muretsege. Teie kook maitseb ikkagi hästi.
Alllikas: Food52